IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
21:15 | 8 ноември 2018
Обновен: 08:50 | 10 април 2024

Пострадал от спанака ще си търси правата в съда

Всички запаси от злополучната партида са вече изтеглени

По материала работи: Слав Велев
Пострадал от спанака ще си търси правата в съда

Четирима души са пострадали от отровния спанак, примесен с татул. Цялото количество на токсичния спанак вече е изтеглено от търговските вериги, съобщиха от Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив. Това стана след проверки по сигнали на потребители от Костинброд и Търговище. Как обаче отровното растение е попаднало в пакетите със спанак?

 

Преди няколко дни Галин Иванов от град Попово купил пакет пресен спанак, а малко по-късно съпругата му приготвила баница. Половин час след като яли от нея двамата се почувствали толкова зле, че се наложило да повикат екип на Спешната помощ.

 

Веднага са откарани в Спешния център в Търговище, където съмненията за натравяне се потвърдили. Било им е назначено лечение и вече са стабилизирани, предава Bulgaria ON AIR.

 

Въпреки, че инцидентът се е разминал без трайни последствия, Галин Иванов е решил да си търси правата в съда.

 

След инцидента е установено, че спанакът се отглежда в пловдивското село Златитрап и се пакетира в пакети от 500 грама. Всички запаси вече са изтеглени от търговските обекти, а проверките продължават.

 

Здравните експерти призоваха хората, които вече са закупили спанак, произведен в района на Пловдив, да не го консумират и да го върнат в магазина.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна