IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
10:30 | 12 ноември 2018
Обновен: 22:56 | 19 април 2024

Митничари конфискуваха буркани с туршия – пълни с цигари

Намерени са общо 3980 къса или 199 кутии

По материала работи: Слав Велев
Митничари конфискуваха буркани с туршия – пълни с цигари

Kонтрабандни цигари в кутии със спагети и буркани с туршия откриха митническите служители на Лесово. Намерени са общо 3980 къса или 199 кутии цигари. Те са били поставени  в пластмасови буркани с туршия и в пакети със спагети, които е пренасяла българска гражданка, пътуваща с лека кола от Турция за България. При вноса те са заявили, че не внасят нищо за деклариране. При проверка е установено обаче, че в багажното отделение има цигари без български акцизен бандерол. Пътничката е посочила в писмените си обяснения, че цигарите са нейна собственост. Съставен е акт за установеното митническо нарушение.

 

Други 3600 къса /180 кутии/ цигари , без акцизен бандерол, са открити от митническите служители в двигателя и под предния капак на влизащ в страната лек автомобил с турска регистрация. Срещу шофьора, турски гражданин, също е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Общо 11 опита за контрабанден внос на цигари в тайници са разкрили на пункт Лесово при проверки през последния месец-октомври. Иззети са 28 920 къса /1446 кутии/ цигари без български акцизен бандерол. 11 580 къса /579 кутии/ от контрабандните цигари са открити в изобретателни укрития на влизащи в страната от Турция  два леки автомобила и един товарен автомобил.

agrozona.bg

Четете още: Седмицата започва спокойно въпреки вчерашните протести

Коментари

Новини Варна