IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
11:01 | 14 ноември 2018
Обновен: 08:13 | 28 март 2024

Охранителят, който блъсна две деца на мотор, на свобода срещу парична гаранция

Шуменският окръжен съд му наложи парична гаранция от 5000 лева

По материала работи: Слав Велев
Охранителят, който блъсна две деца на мотор, на свобода срещу парична гаранция

Служителят на звено “Съдебна Охрана” в Търговище, който блъсна двама тийнеджъри на мотор, излиза на свобода, след като Шуменският окръжен съд му наложи парична гаранция от 5000 лева. Това потвърдиха от Апелативната прокуратура във Варна.

 

 

Припомняме че в началото на ноември 49-годишният Валентин Парашкевов предизвика пътен инцидент, при който пострадаха момче и момиче на 16 и 18 години. Парашкевов избяга от местопроизшествие и часове по-късно при залавянето му дрегерът отчете 0.71 промила алкохол в кръвта.

 

 

Парашкевов е брат на бившия началник на ОД на МВР в Търговище. Допреди инцидента, той работеше като служител на звено "Охрана" към съда. Това пробуди съмнения за потулване на случая и родителите на пострадалите организираха протест пред Съдебната палата в Търговище с мотото „Стига с тези чадъри!”. За делото за гледане на исканата от прокуратурата мярка за задържане всички съдии в Търговище си дадоха отвод. Затова делото бе гледано в Шумен.

 

 

Окръжният прокурор на Търговище Драгомир Сяров поиска да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Защитата му поиска по-лека мярка. Шуменският окръжен съд наложи на Парашкевов парична гаранция от 5 000 лв, пише dariknews.bg.

 

“След като сумата бъде внесена, Парашкевов ще излезе на свобода. Това е окончателно решение и не подлежи на обжалване”, потвърди Илка Катрева от Апелативната прокуратура във Варна.

Коментари

Новини Варна