IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
15:48 | 14 ноември 2018
Обновен: 08:15 | 28 март 2024

Задържаха готвач на дрога, намериха в дома му лаборатория

По материала работи: Слав Велев
Задържаха готвач на дрога, намериха в дома му лаборатория

 

Окръжната прокуратура във Варна задържа за срок до 72 часа наркоразпространител от Девня. 44-годишният Йордан Й. е привлечен като обвиняем за разпространение на 18 пакетчета, съдържащи амфетаминопроизводни, и за държане без надлежно разрешително на високорискови наркотични вещества, съобщиха от прокуратурата.

 

 

На 12 ноември около 14:30 часа в Девня е спрян при полицейска проверка 20-годишният Д.Г. Установено било, че шофира след употреба на наркотични вещества. При разпита станало ясно, че наркотиците са закупени от Йордан, който бил известен с прякора Професора. За шофиране след употреба на наркотици е образувано досъдебно производство срещу Д.Г. в Районната прокуратура в Девня.

 

 

При претърсване в дома на Професора са открити колби, бутилки и други принадлежности за производство на амфетаминопроизводни със следи от наркотични вещества. Предстои спрямо него Окръжната прокуратура във Варна да повдигне обвинение и за производство на амфетамини.

 

Искането на Окръжната прокуратура за постоянен арест спрямо 44-годишния Йордан Й. ще бъде разгледано утре във Варненския окръжен съд.

Коментари

Новини Варна