IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
17:44 | 16 ноември 2018
Обновен: 08:12 | 28 март 2024

Млад варненец с фалшива шофьорска книжка получи условна присъда

На друг, представил неистинска диплома за средно образование пред КАТ, съдът наложи наказание пробация

По материала работи: Пламен Янков
Млад варненец с фалшива шофьорска книжка получи условна присъда

27-годишен варненец беше осъден на 6 месеца лишаване от свобода,  чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. На 6 май миналата година, след възникнала катастрофа с още две коли, 27-год. водач представил пред пристигналите на мястото на пътнотранспортното произшествие полицаи свидетелство за правоуправление по британски образец. Последвалата проверка на шофьорската книжка показала, че всички защитни елементи и изображения в представения документ са отпечатани посредством цветно принтерно копиране и свидетелството е фалшиво. 


27-год. подсъдим има предходна съдимост. За самото съставяне нанеистинския официален документ от него самия не може да се търси наказателна отговорност. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 

48-годишен мъж в продължение на 6 месеца следва да изпълнява две задължителни пробационни мерки - да се регистрира по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично и да провежда срещи с пробационни служители. Той се призна за виновен в това, че на 19 декември2016 г. пред сектор “Пътна полиция” при ОД на МВР-Варна съзнателно се ползвал от неистински официален документ - свидетелство за завършено средно образование. Дипломата била на името на подсъдимия, с посочен издател –Техникум по електротехника във Варна, но самият той не е завършилвъпросното училище и степен.


Наказанието бе наложено по силата на постигнато в съдебна зала споразумение.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна