IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
14:53 | 20 ноември 2018
Обновен: 14:29 | 16 април 2024

Изправят пред Темида шофьор на камион, опитал да подкупи полицаи край Варна

Оставил върху козирката на ремаркето няколко банкноти по 20 евро

По материала работи: Пламен Янков
Изправят пред Темида шофьор на камион, опитал да подкупи полицаи край Варна

57-годишният Георги Г. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за подкуп в размер на 60 евро, дадени на инспектор от областния отдел „Автомобилна администрация“ във Варна, за да не извърши действия по служба.


Престъплението по член 304, ал. 1 от НК 57-годишният подсъдим извършил на 24 юли миналата година. На автомагистрала „Хемус“ Георги Г. управлявал товарен автомобил с ремарке със зърно, когато бил спрян на проверка от инспекторите на автомобилната администрация. Те поискали от водача да представи кантарна бележка за товара, тъй като преценили, че камионът е претоварен. 


Тогава подсъдимият оставил върху козирката на ремаркето няколко банкноти по 20 евро. Проверяващият поискал Георги Г. да ги прибере. Вместо това той ги взел и ги мушнал под светлоотразителната жилетка на инспектора.


Пристигналият на място полицейски екип установил, че банкнотите по 20 евро са три. За установените административни нарушения на водача Георги Г. били съставени три акта, а за дадения подкуп - досъдебно производство.


Делото срещу Георги Г. предстои да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна