IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
16:16 | 7 декември 2018
Обновен: 08:06 | 28 март 2024

Наказаха условно таксиметров шофьор, потрошил автомобил на колега във Варна

Според назначената по делото експертиза нанесените щети са на обща стойност около 600 лева

По материала работи: Пламен Янков
Наказаха условно таксиметров шофьор, потрошил автомобил на колега във Варна

Таксиметров шофьор беше осъден от Районен съд – Варна за противозаконно повреждане на чужд автомобил,  поверен на негов колега от същата транспортна компания. Самото деяние е извършено в условия на продължавано престъпление на 5 юни 2015 г. Подсъдимият 46-годишен мъж бил във влошени отношения със своя колега, поради спорни финансови проблеми помежду им. Преди обед на посочената дата, в района на „Ботевата градинка“ във Варна, той видял покрай него да минава таксито на колегата му с клиентка и направил опит да го спре.

 

Тъй като колата го подминала, подсъдимият хвърлил камък и строшил задното панорамно стъкло. Клиентката побързала да плати и слезе от автомобила, а шофьорът веднага потеглил към полицията да подаде сигнал за случващото се. Непосредствено след излизането си от полицията потърпевшият таксиметров шофьор  се отправил към офиса на транспортната компания, за да остави автомобила за ремонт. Тогава по ул.“Д-р Пискюлиев“ отново бил засечен от подсъдимия, който хвърлил по колата малка брадвичка и строшил вече и задното дясно стъкло. 

 

Според назначената по делото експертиза нанесените щети от деянията на подсъдимия са на обща стойност около 600 лева. 46-годишният  мъж е с чисто съдебно минало. Районният съд във Варна наложи  наказание от 4 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна