IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
19:33 | 8 декември 2018
Обновен: 21:55 | 15 май 2024

9-годишно в съдебна битка за снежни топки

От 100 г. в Севърънс, Колорадо, снежният бой е забранен

По материала работи: Слав Велев
9-годишно в съдебна битка за снежни топки

Докато всички по света се борят за равнопоставеност, расово разнообразие, по-високи заплати и кой за каквото се сети, едно малко деветгодишно момче от Севърънс, Колорадо също е решило да води битка с властта.

 

За всички деца, когато натрупа сняг, настъпва истинско щастие. Всички се втурват навън, за да правят снежни човеци и да се бият с топки. Но не и децата от Севърънс. От сто години там важи безумен закон – пълна забрана на войната със снежни топки.

 

Дани Бест обаче не е съгласен с това правило, за това решава да убеди Съвета за детски права да застане на негова страна.

 

Всъщност, закона забранява да се хвърлят каквито и да било предмети – камъни, бутилки, капачки, та се стига и до снежни топки. А от ноември, Дани усилено се готви за своята триминутна реч пред кмета на града.

 

"Децата имат право да си играят със снежни топки, без да нарушават закона, както всяко едно дете в другите градове. - категоричен е той. - А и това е важна активност на открито. Съвременните деца имат нужда да си играят навън повече".

 

Кметът, разбира се, се съгласил с деветгодишното момче и отменил закона, наложен през 1920 година.

 

Той лично дал на Дани първата снежна топка, която момченцето се закани да запрати по по-малкия си брат и невинно обеща, да не чупи прозорци.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна