IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
14:42 | 9 декември 2018
Обновен: 08:07 | 28 март 2024

Спецченгета разкриха печатница за фалшиви документи

Открили заготовки за дипломи, книжки, документи за самоличност

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: МВР

Незаконна печатница за документи бе разбита при операция на полицията в Костенец, съобщи МВР.
Спецакцията е проведена от Сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и полицията в Костенец на 4 декември по обяд.


Претърсен е домът на 58-годишен мъж, криминално проявен и осъждат.


От адреса са иззети: пишещи машини; скенер; ксерокс; ламинатор; метална преса; множество дипломи, свидетелства и удостоверения за завършено основно, средно, висше образование и професионална квалификация; СУМПС; корици на дипломи и копия от бланки на документи; бележки с лични данни на лица, учебни заведения, населени места; метални форми с изобразени на тях букви и цифри; метални плаки- заготовки; ксерокопия на документи за самоличност; печати на учебни заведения вкл. и нотариални, както и заготовки за такива.


Допълнително са открити и иззети и 98 патрона и три метални писалки за изстрелване на боеприпаси, без да е налице надлежно разрешително за законното им притежаване, както и различни други веществени доказателства, съотносими към извършваната престъпна дейност.


Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.


След доклад на събраните материали в Районна прокуратура- Ихтиман, 58- годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем за извършени от него престъпления по чл.308, ал.2, вр.ал.1 и по чл.339, ал.1 от НК.


Dnes.bg 


Зам.-главният прокурор Иван Гешев с нови разкрития за сем. Баневи

Коментари

Новини Варна