IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
19:21 | 10 декември 2018
Обновен: 23:33 | 10 април 2024

Автомобил за скрап причина за убийството в Десислава Стоянова

Светослав Каменов е получил 300 лева за превозното средство

По материала работи: Деян Михайлов
Автомобил за скрап причина за убийството в Десислава Стоянова

Убиецът на Десислава Стоянова продал автомобила й за скрап, най-вероятно причината за убийството се крие именно в това. Светослав Каменов е взел 300 лева от автоморга за "Фиат"-а на рейнджърката.

Колата му била дадена от Десислава, за да я ремонтира. Обяснил ѝ обаче, че я е закарал за скрап, тъй като двигателят е развален.

На 29 ноември около 21 часа бившият военнослужещ се обадил на Десислава и двамата се срещнали пред блока ѝ в Карлово, за да му предостави тя документите за автомобила. Книжата са открити в къщата на Каменов в Сопот, където на 7 декември бе намерен и трупът на 40-годишната жена. От прокуратурата потвърдиха информацията. Стоянова е тръгнала доброволно с убиеца си и негов приятел към Сопот, пише "24 часа".

"Вероятно в дома на Светослав двамата са се скарали за фиата, но не само това е мотивът за престъплението. Нещо го е обидило. А той е бил агресивен човек и лесно е излизал от релси", посочват разследващите. В момента те се опитват да изяснят какво точно се е случило.

На този етап Каменов е направил частични самопризнания. Тази седмица се очаква да бъде доведен в Пловдивския окръжен съд, където прокуратурата ще му поиска постоянен арест.

"Възможно е обвинението да се прецизира в убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин, ако има такива данни от аутопсията", подчерта наблюдаващият прокурор Петър Петров.

Предварителните резултати сочат, че причината за смъртта е травма, получена при усукване на шията в двете посоки. Става въпрос за техника, която Каменов е усвоил в армията. Както разследващите вече съобщиха, той е участвал в 3 задгранични мисии в Ирак и Афганистан и е бил отлично подготвен да действа при извънредни ситуации.

Преди да бъде уволнен от служба, заради шофиране в нетрезво състояние, е обучавал редници на бойнотактически умения. Все още не е ясно при какви обстоятелства се е запознал със Стоянова.

Криминалистите обаче твърдят, че двамата не са имали интимна връзка.

Жената оставя сираче 15-годишен син. Тийнейджърът живее при бившия ѝ съпруг, който е офицер в Сухопътни войски.

В 61-а карловска бригада, където е служила Десислава, възнамеряват да организират благотворителна кампания.

"Ще подпомогнем детето на Стоянова. Всичките й колеги са потресени от трагедията", каза командирът на поделението бригаден генерал Пламен Йорданов.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна