IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Крими
14:52 | 11 декември 2018
Обновен: 09:36 | 15 април 2024

Горските стражари спипаха три каруци с незаконна дървесина

Контролът в рамките на отоплителния сезон е засилен

По материала работи: Пламен Янков
Горските стражари спипаха три каруци с незаконна дървесина

Масирани проверки за незаконна сеч извършват горските стражари във Варненско, съобщават от пресслужбата  на Североизточното държавно предприятие.При обход на горите са задържани три каруци с дървесина без необходимите документи за произход. 


Едната от каруците и натоварените в нея 0,5 куб. м дърва за огрев са конфискувани на територията на ДГС „Варна”. За нарушението са съставени акт и три констативни протокола. 


Каруца с незаконно добита дървесина е задържана и на територията на ДЛС „Шерба”, където са съставени два акта. С други два акта и четири констативни протокола са приключили рутинните проверки на територията на ДГС „Провадия”. Службата е конфискувала каруца и транспортираните в нея 0,5 куб. м дърва за огрев.


За изминалата седмица във всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени общо 675 проверки, 116 от които са на обекти за добив на дървесина, 133 – на превозни средства, а 426 - на физически лица, 329 от които са ловци, а трима - любители на риболова.


Контролът в рамките на отоплителния сезон е засилен, като най-интензивни са проверките на местата с висока концентрация на нарушения, отбелязват от СИДП и апелират при съмнения за нередности или инциденти в горите гражданите да подават сигнали на телефон 112.   

 

Коментари

Новини Варна