IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
11:41 | 11 декември 2018
Обновен: 16:17 | 11 април 2024

Съдът заседава утре за убития на пътя балетист от Варна

39-годишният Мартин Чикалов загина, блъснат от неправоспособния Петър Здравков

По материала работи: Борис Проданов
Мартин Чикалов

Варненският окръжен съд ще заседава утре от 9,30 ч. до 12 ч. по делото срещу шофьора, блъснал и убил балетиста Мартин Чикалов на пешеходна пътека, съобщиха от пресслужбата на институцията.

 

В Наказателна зала 1 на първия етаж разпоредителното заседание е срещу Петър Здравков, който е обвинен за причинено пътно-транспортно произшествие, отнело живота на балетиста от Варненската опера.

 

От пресслужбата на съда припомнят, че тежкият пътен инцидент стана на 10 септември 2018 г. на бул. „Приморски“ във Варна. Според обвинението, шофирайки с превишена скорост личния си автомобил, водачът блъска пресичащ велосипедист, след което напуска местопроизшествието. Вследствие на инцидента 39-годишният Мартин Чикалов загива. Автомобилът е намерен изоставен малко по-късно на бул. „Цар Освободител“, а водачът се укрива от органите на реда и е обявен за издирване.

 

Ден по-късно след инцидента се предава сам в присъствието на адвоката си. Петър Здравков никога не е притежавал шофьорска книжка, за което е бил санкциониран. Според обвинението, при направената съдебно-химическата експертиза, в кръвните проби на шофьора са били открити наркотични вещества. Престъплението, за което е обвинен, е тежко по смисъла на закона и за него се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 3 г. до 15 г.            

 

Още по темата: До 15 г. затвор за убиеца на балетиста от Варна Мартин Чикалов

Коментари

Новини Варна