IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
19:56 | 16 декември 2018
Обновен: 01:18 | 11 април 2024

Сблъсъци с полицията: В Брюксел недоволни от мигрантите

Протестът - на белгийски крайнодесни активисти

По материала работи: Юлиян Атанасов
Сблъсъци с полицията: В Брюксел недоволни от мигрантите

Снимка: БТА

Белгийски крайнодесни активисти влязоха днес в сблъсъци с полицията в Брюксел. Простиращи срещу споразумението на ООН за миграцията нанесоха щети в района с институциите на ЕС. На мястото бяха изпратени десетки автомобили на силите на реда, включително водни оръдия.По-рано днес в града се състояха две прояви - на привържениците и на противниците на споразумението. По данни на властите в проявата в защита на документа са участвали около 1000 души, а противниците са били около шест пъти повече.

 

Два часа след началото на протеста на противниците на миграцията настъпиха безредици точно пред входа на Европейската комисия. Кордон полицаи бяха преградили достъпа до самия вход, но вандали изпочупиха стъкла на съседна сграда, също ползвана от ЕК.По-рано противниците на миграцията настояха за оставката на правителството и за поставяне на националния интерес над всичко. Те призоваха границите на страната да бъдат затворени.

 

dnes.bg

 

Четете още: Заради Brexit: Блеър нарече "безотговорна" Мей

 

Коментари

Новини Варна