IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
15:13 | 15 януари 2019
Обновен: 21:04 | 6 април 2024

Студент златен медалист остава зад решетките за разпространение на дрога във Варна

При претърсване в дома му са били намерени 220,18 г марихуана и електронна везна

По материала работи: Пламен Янков
Студент златен медалист остава зад решетките за разпространение на дрога във Варна

Окръжен съд – Варна, определи постоянна мярка „задържане под стража“ на 19-годишния Георги Ж., обвиняем по досъдебно производство за притежание и разпространение на рискови наркотични вещества. При претърсване в дома му на 11 януари са били намерени 220,18 г марихуана и електронна везна, по чиято повърхност е имало следи от същото вещество. 

 

Престъплението, в което е обвинен, е тежко, като НК предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години и глоба от 2000 до 10 000 лева.


Защитата на Георги Ж. поиска по-лека мярка за неотклонение, като посочи добрите характеристични данни на лицето -  студент първи курс, с чисто съдебно минало, работи, спортува и дори е носител на няколко златни медала. Адвокатът изтъкна, че няма опасност студентът да се укрие или да повлияе на разследването, тъй като има постоянен адрес, а повечето свидетели вече са били разпитани пред съдия.


Като разгледа всички събраните до момента гласни и писмени доказателства, протоколи от претърсвания и изземвания, съдът прецени, че съществува обосновано подозрение Георги Ж.  да е автор на деянието, за което е обвинен. Предвид високата обществена опасност и предвидените наказания съдебният състав прецени „задържане под стража“ като най-подходящата мярка за неотклонение спрямо обвиняемия. 


Определението на Окръжен съд – Варна, може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна.

Коментари

Новини Варна