IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Крими
17:24 | 17 януари 2019
Обновен: 07:56 | 28 март 2024

Убиецът и жертвата от „Банишора“ се познавали от месеци

Повод за инцидента според разследващите е отказ на жертвата да покаже на приятеля си смс, който е получила

По материала работи: Слав Велев
Убиецът и жертвата от „Банишора“ се познавали от месеци

Директорът на СДВР Георги Хаджиев заяви пред журналисти, че полицията се отнася сериозно към домашното насилие и предприема адекватни мерки. Той обясни, че с началниците на районните управления се коментират такива казуси и каза, че категорично няма да се допусне при подаването на сигнал да не се предприемат действия спрямо такъв тип извършители.

 

Поводът за думите му е отговор на въпрос дали зачестяват случаите на насилие срещу жени, по време на пресконференция във връзка с установеното вчера убийство на млада жена в столичния квартал "Банишора".

 

Градският прокурор на София Емилия Русинова обяви, че от събраните доказателства може да се заключи, че убиецът е приятелят на момичето. Както и че деянието е извършено на 15 януари, привечер. Смъртта е причина от задушаване.

 

Двамата са се познавали от няколко месеца. Повод за инцидента според разследващите е отказ на жертвата да покаже на приятеля си смс, който е получила. Най-вероятният мотив за убийството е ревност. Досега не са постъпвали данни за насилие спрямо жертвата, допълни Хаджиев, което се потвърждава след разговори с родителите на двамата и съседи.

 

 

На мъжа в момента му се повдига обвинение за убийство и ще бъде задържан за 72 часа, след което ще бъде поискано от съда да го остави за постоянно в ареста. На пресконференцията стана ясно, че през 2015 г. момчето е правило опити да се самонарани, като вероятната причина била раздяла с негова предишна приятелка. Имал е и срещи с психолози, като няма данни да са му били предписани лекарства. Всичко това обаче не се било случило на територията на България.

 

 

При този случай той пак е опитал да се нарани, като е направил два опита да се простреля с въздушен пистолет, но раните били повърхностни, имал и порезна рана.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна