IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Крими
20:50 | 18 януари 2019
Обновен: 07:58 | 16 април 2024

Оставиха в ареста джигита, бягал 360 км от полицията

Полицай разказа за гонката пред екип на Bulgariа ON AIR

По материала работи: Слав Велев
Оставиха в ареста джигита, бягал 360 км от полицията

Казанлъшкият районен съд остави в ареста водача на пежото - беглец, който полицията в Стара Загора и Пловдив преследва близо 360 км.

 

Срещу 29-годишния мъж има три обвинения. Бившият възпитаник на гимназията по ветеринарна медицина ще отговаря за хулиганство на пътя по време на управление на автомобил, неподчинение на полицейски служители и употреба на наркотици.

 

Обвиняемият може да получи до 5 години затвор, уточни районният прокурор Таня Димитрова, която е наблюдаващ по делото.

 

Екшънът е започнал около 2.35 часа в четвъртък, когато сиво "Пежо" със старозагорска регистрация не спира за проверка на подаден сигнал от патрул на РУ- Стара Загора. По време на преследването караният от Станков автомобил е ударил патрулна кола в района на село Калояновец.

 

Последва преследване на територията на областите Стара Загора и Пловдив, включително по магистрала "Тракия", пред автомобилът да бъде спрян с лента с шипове в района между селата Ягода и Ръжена.

 

Двамата му спътници останаха за денонощие в ареста по Закона за МВР и ще бъдат свидетели по делото. И тримата са с адресна регистрация в старозагорското село Ракитница, но живеят и работят в Стара Загора.

 

Определението на Районен съд - Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Стара Загора.

 

Един от полицаите, участвал в гонката на бегълци край Стара Загора, разказа подробности за случилото се пред Bulgariа ON AIR.

 

//dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна