IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
16:51 | 19 януари 2019
Обновен: 20:32 | 15 април 2024

Ало апаши поискаха от жена 17 хилядарки, МВР спипа мулето

Схемата - пари за незабавна операция

По материала работи: Слав Велев
Ало апаши поискаха от жена 17 хилядарки, МВР спипа мулето

Криминалисти от полицията в Пазарджик задържаха телефонен измамник, съобщи пресцентърът на МВР.

 

Сигналът за измамата бил подаден от възрастна жена. Тя обяснила, че непознат й се обадил, представил се за лекар и й казал, че дъщеря й е претърпяла инцидент.

 

За това спешно била необходима операция, за която трябвало да се плати 17 000 лева.

 

Притеснената жената обяснила, че няма толкова пари в жилището си, най-много може да събере 3000 лева. Непознатият пояснил, че и тази първоначална вноска е достатъчна за извършване на операцията и дал насоки на възрастната жена да чака куриер, на когото да предаде парите.

 

Отивайки на мястото, за да получи парите, криминалистите изненадали и задържали 21-годишен мъж от село Звъничево. Наложена му е полицейска мярка за 24 часа.

 

По случая е образувано полицейско производство. В хода на допълнителните оперативни действия, било установено, че в ролята си на "муле" задържаният е съпричастен и към две други телефонни измами, станали преди седмица на територията на областния град.

 

Тогава от две жени - на 72 и 86 години, получил общо 12 400 лева и златни накити.

 

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на 21-годишния мъж продължава под наблюдението на прокуратурата, информира МВР.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна