IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
18:45 | 14 февруари 2019
Обновен: 07:03 | 16 април 2024

МВР обяви: И служител на ГДБОП искал "такса спокойствие"

Виждал се краят на разследването срещу Димитър Желязков - Очите

По материала работи: Слав Велев
МВР обяви: И служител на ГДБОП искал "такса спокойствие"

Задържан е служител на ГДБОП за участие в престъпна група от полицаи, искала т.нар. "такса спокойствие" от търговци в София. Това обявиха на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

 

Преди седмици бяха задържани четирима служители на Икономическа полиция от столичното Четвърто районно управление заради корупция.

 

Те са обвинени за участие в престъпна група, а някои от тях и за подкуп. Един от задържаните към момента е пуснат под парична гаранция заради влошено здравословно състояние, а другите са задържани за постоянно в ареста.

На служителя от ГДБОП са му повдигнати обвинения за участие в престъпната група и лично укривателство.

 

Той е бивш служител в районното управление, но преди около година се е прехвърлил в ГДБОП. Установено е, че докато работел 4-то РУ, той е предупреждавал собственици на магазини за предстоящи проверки, касаещи продажби на фалшиви стоки, документирани били няколко такива случая. Досега не е имало сигнали срещу него.

 

По случая с екстрадицията на Димитър Желязков - Очите от Турция прокурор Гешев коментира, че разследването срещу него е пред приключване. По думите му са събрани всички доказателства и са извършени всички възможни действия за приключването му.

 

Предстои, след като бъде върнат у нас в петък, на Желязков да му бъдат повдигнати обвинения и предявени материалите по делото, допълни Гешев и каза, че прокуратурата ще поиска от съда да го остави за постоянно в ареста.

 

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов коментира още информацията, излязла в чужди медии за мъж от България, който обучава и продава кучета за боеве. Той обясни, че е започнала проверка от ОДМВР Русе като въпросното лице не е криминално проявено и до момента не е попадало в полезрението на полицията.

 

dnes.bg

 

Четете още:  

 

 

Коментари

Новини Варна