IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
18:05 | 19 февруари 2019
Обновен: 19:14 | 30 март 2024

4 години затвор грозят мъж, търгувал с живак

Открит е флакон с 345 грама живак, готов за продажба

По материала работи: Слав Велев
4 години затвор грозят мъж, търгувал с живак

Токсично вещество е намерено в село Дянково при специализирана полицейска операция, проведена съвместно с ДАНС под ръководството на Окръжната прокуратура, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград.

 

В рамките на предприетите действия при претърсване на адрес е открит 500-грамов флакон, в който е съхраняван 345 грама живак.

 

Задържан е 43-годишен мъж, който е придобил отровното вещество с цел търговия. В хода на разследването към момента се установява по какъв начин и при какви обстоятелства живакът е попаднал у него. При изземането в следобедните часове на 18 февруари се включиха сили на спасителния отряд при пожарната, посочва "Дарик".

 

По случая е образувано досъдебно производство по чл.353 Д, ал.1 от Наказателния кодекс, който предвижда за съхраняване не по установения ред на опасни вещества и с това създаване на опасност за живота и здравето на другиго наказание от лишаване от свобода до 4 години и глоба от 2000 до 5000 лева.

 

Работата по документиране на престъплението продължава.

 

 Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна