IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
14:47 | 22 февруари 2019
Обновен: 07:03 | 16 април 2024

Баба Веселинка: Невинна съм. Виновните излизат победители

Жената е с психично заболяване, твърди нейният адвокат

По материала работи: Слав Велев
Баба Веселинка: Невинна съм. Виновните излизат победители

 

Варненският Районен съд определи мярка за неотклонение "Домашен арест" на 79-годишната Веселинка Ралчева, която беше задържана за участие като "муле" в телефонна измама на прокурор. Пред магистратите тя заяви, че е невинна. Освен това се оплака, че също е жертва на телефонни измами.

 

Невинна съм. Виновните излизат победители. Веднъж бях ощетена със 17 000 евро, втори път с 20 000 лв., които сега трябва да изплащам, оплака се баба Веселинка пред медиите. Изтеглих втората сума пари с договор, че ще хванат измамника. Не знаех, че отивам за торбичка с пари. Казаха ми, че трябва да я получа и да я предам на този, който ме защитава – представиха го полицейски инспектор, сподели Ралчева.

 

Нейният адвокат Димитър Димитров попита риторично журналистите дали вярват, че жена на толкова години може да сътвори подобна схема. Тя също е станала жертва на алоизмама. Не е виновна при положение, че има психично заболяване, което влияе на действията й. С оглед на лекарствата, които взима, се касае явно за Алцхаймер. Когато я видях за първи път, не беше адекватна, явно не си беше пила хапчетата.  Това, което каза в съдебната зала, не е свързано с действителността. През цялото време е била със съзнанието, че разговаря с полицаи, посочи адвокат Димитров.

 

До задържането на бабата се стигна, след като на 20 февруари телефонни измамници се обадиха на стационарен телефон на варненски прокурор, който се е усетил, че става въпрос за измама и предприел необходимите действия.

 

Предаването на сумата трябвало да стане зад Централната поща, където били разположени полицейски екипи. На място се появила бабата-муле, която беше задържана, а домът й беше претърсен. Там бяха намерени 500 лв. и други вещи, свързани с друга измама на територията на Девня.

 

Черно море

 

Снимка: ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна