IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
16:52 | 22 февруари 2019
Обновен: 07:03 | 16 април 2024

Мъж се дегизира като чистач, сви техника за 100 000 лева от мол във Варна

Съдът го вкара в ареста

По материала работи: Слав Велев
Мъж се дегизира като чистач, сви техника за 100 000 лева от мол във Варна

Уважено е искането на Районната прокуратура във Варна и съдът е задържал под стража обвиняем за кражба на компютри и устройства за над 100 000 лева/

 

По искане на Районната прокуратура във Варна състав на Варненския районен съд взе най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, спрямо 43-годишния Стоян М.

 

Мъжът е обвиняем за извършена кражба на 25 януари тази година от магазин за компютърна техника в грандмол Варна. Тогава в извънработно време Стоян, маскиран като чистач, успява да вдигне охранителната решетка на магазина за компютърни устройства с предварително закупено дистанционно. След влизането той откраднал 35 мобилни телефона, 5 таблета и 5 преносими компютъра.

 

Първоначално досъдебното производство се е водело срещу неизвестен извършител. Разследването установява, че Стоян е автор на дръзката кражба, чиято стойност е 102 000 лева. Мъжът е установен и задържан на 20 февруари тази година в Бургас и е доведен във Варна. 

Обвиняемият е осъждан многократно. Определението на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Коментари

Новини Варна