IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Крими
09:23 | 22 февруари 2019
Обновен: 07:47 | 28 март 2024

Прокурори проверяват за блудство със сираче

Държавната агенция за закрила на детето се самосизира по случая

По материала работи: Слав Велев
Прокурори проверяват за блудство със сираче

Съмнения за сексуално блудство със сираче в приемно семейство от Ямбол, установи процедура по разсиновяване в Добрич. Това обясни пред „Монитор“ адвокат Дарена Миткова, която е защитник на 5-годишното дете по делото за разсиновяване.

 

Осиновителката, която се е грижила 3 месеца за малчугана, желае да се откаже от детето заради „утвърдена хомосексуалност“, както е записано в мотивите й пред съда. „Осиновителката и нейна приятелка свидетелстват, че когато са били на море в Балчик, видели как детето се съблякло голичко и започнало да се търка до крака на един мъж“, разказва адвокат Дарена Миткова. По думите на Миткова, директорът на дома за медико-социални грижи, където то е настанено в момента, също забелязал подобно поведение - детето мастутбирало в леглото. След работа с психолози обаче, психологическото му състояние много се подобрило.

 

Съдебно-психиатричната експертиза на Районната прокуратура в Добрич установила, че има причинно-следствена връзка между поведението на детето и приемното семейство в Ямбол, където е живяло преди да бъде осиновено. Там то е прекарало година и половина. „В експертизата е записано още, че вследствие на това, което му се е случвало в приемното семейство, след като е било изведено оттам, то е станало агресивно.

 

Това дете вече е с разбит живот“, казва Миткова. Констатацията е подписана от психолог и психиатър.

 

На 28 декември миналата година Районната прокуратура в Ямбол също е започнала проверка по случая. Срокът й е удължен с още два месеца, като изтича на 28 февруари, каза пред „Монитор“ Мина Грънчарова, която е районен прокурор на Ямбол. „Надвам се полицията да успее да приключи в този срок и да каже дали има извършено престъпление“, добави още тя.

 

Междувременно днес по случая се самосезира и Държавна агенция за закрила на детето. След като се запознаят с материалите на прокуратурата, оттам ще инспектират и работата на дирекцията за Социално подпомагане в Ямбол. Въпреки подозренията и становището на съда в Добрич, семейството на бившия военен, където е било настанено детето все още е в списъка за приемна грижа.

 

До началото на януари тази година в същото семейство е било настанено и 4-годишно момиченце, обяснява Мариана Славова, бивш директор на Дирекция „Социално подпомагане“ в Ямбол. 15 дни след като тя извежда новонастаненото дете от приемното семейство, е освободена от поста с довод за неприемливо поведение. Освен това, при проверка, преди да бъде изведено момиченцето, Славова установява, че то има братче, и че са разделени. В момента двете деца живеят заедно в Център за настаняване от семеен тип в Елхово.

 

monitor.bg

Коментари

Били ( преди 3 години )
Ало сайта , защо не потърсете семейството за коментар? Всичко приключи отдавна. Сега тв излъчила репортажа не смеят да кажат истината , защото рейтинга ще падне застрашително надолу. Гостенката в студиото излъга за всичко!! Семейството притежава всички необходими документи с което доказва лъжата на вещите лица, на осиновителката и на директора! Айде размърдайте се!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
Новини Варна