IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Крими
14:16 | 5 март 2019
Обновен: 11:00 | 15 април 2024

Задържаха под стража бащата, обвинен в насилие над дъщеря си

Той избухнал заради изчезването на 2000 евро, отделени за ремонт на хотела му

По материала работи: Слав Велев
Задържаха под стража бащата, обвинен в насилие над дъщеря си

Х.Христов се яви с патерици пред състав на ВРС заради травма след скачане отвисоко.

 

Варненският районен съд постанови мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 46-годишния Х.Христов, обвинен в насилие над 14-годишната си дъщеря . Съставът прецени, че обвиняемият може да се укрие и да извърши друго престъпление. За последните 6 месеца той е бил осъждан двукратно, но пробацията не е дала резултат. Причина за тежката мярка е и фактът, че мъжът е скочил от терасата на хотела си в опит на избяга от полицията.

 

Защитата му поиска по-лека мярка и назначаване на комплексна  съдебно-психиатрична и психологична експертиза. Посочено бе, че е морски офицер, с чувство за чест и достойнство, работи като управител на хотел и иска да осигури бъдеще за децата си, но исканията бяха отхвърлени.

 

Инцидентът между баща и дъщеря е станал на 1 март. Причината е изчезнала сума от 2000 евро, заделена за ремонт на хотела. Част от тази сума била намерена в учебника на Девора, която пратила пари на майка си и за погасяване на задължения към нейни приятелки. Тогава бащата кипнал и според думите на един от адвокатите му зашлевил няколко плесника на дъщеря си. Тъй като се разтревожил, скочил да се самоубива от IV етаж, но само счупил единия си крак. После бил приет в кардиологията на МБАЛ „Света Марина“, но е изписан оттам със становище, че може да се лекува и вкъщи.  

 

Всичко, което бе изписано за мен в медиите, е наполовина вярно и украсено за провесването от терасата от майката, каза пред съда Христов. Той също поиска по-лека мярка, за да може да се грижи за другата си дъщеря си и да поддържа хотела си във финансова стабилност, което бе отхвърлено от състава на ВРС.

 

Наложената мярка може да бъде обжалвана в тридневен срок пред варненския Окръжен съд. Присъдата, която грози бащата, ако вината му бъде доказана, е до 6 г. затвор.

Стана ясно също, че той води война от 5 г. с бившата си съпруга за попечителство над децата си.   

 

СТАВРИ ТАРГОВ

 

Снимка: ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

Още по темата:  

 

Коментари

Новини Варна