IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
12:03 | 15 март 2019
Обновен: 01:34 | 25 април 2024

Стоки за над 45 000 лв. иззеха от два магазина във Варна

Дрехите били без необходимата документация за изрично съгласие от страна на притежателя на съответните марки

По материала работи: Пламен Янков
Стоки за над 45 000 лв. иззеха от два магазина във Варна

Стоки за над 45 000 лв. бяха иззети при специализирана операция в магазини за дрехи в търговски комплекс във Варна, съобщават от полицията.


На 14 март в търговски комплекс, намиращ се на ул. "Дрин" във Варна, от служители на сектор "Икономическа полиция" при ОДМВР – Варна, е проведена специализирана полицейска операция за установяване и документиране на престъпления против интелектуалната собственост.

 

В хода на операцията са проверени два търговски обекта, като в същите са установени различни стоки (дрехи) на различни търговски марки без необходимата документация за изрично съгласие от страна на притежателя на съответните марки. Иззетите стоки са на обща стойност около 45 000 лв.

 

Образувано е досъдебно производство срещу съдържателите на магазините – две жени на възраст 43 г. и 46 г. и двама мъже – 39 г. и 24 г. от Варна. За случаите е уведомен прокурор от Районна прокуратура – Варна.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна