IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
21:08 | 18 март 2019
Обновен: 19:03 | 17 април 2024

Арест за двама турски граждани, превозвали фалшификати

В автобуса им имало стока за 1 607 573 лева

По материала работи: Деян Михайлов
Арест за двама турски граждани, превозвали фалшификати

Съдът определи мярка за неотклонение "задържане под стража" по искане на Районната прокуратура в Харманли за двама турски граждани на 56 г. и 37 г., съобщиха от държавното обвинение.

Двамата са привлечени като обвиняеми за съхранение в съучастие на фалшификати на известни търговски марки с цел да ги пуснат на пазара.

По делото е установено, че на 25 юли 2018 г. двамата обвиняеми били водачи на автобус по линията Истанбул- Букурещ. На паркинг край Харманли е извършена полицейска проверка на автобуса. В багажниците били открити различни видове стоки с логото на 20 световноизвестни търговски марки.

Стоката е била на обща стойност 1 607 573 лева.

Турските граждани обяснили, че товарът бил натоварен в автобуса от двама украинци малко след като влезли в България. Той трябвало да бъде оставен на паркинг край Русе.

По делото са извършени множество следствени действия, като двамата турски граждани са привлечени като обвиняеми. Стоките са иззети като веществени доказателства по делото.

Определението на Районния съд в Харманли може да се обжалва пред Окръжния съд в Хасково.


Dnes.bg

Коментари

Новини Варна