IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
10:00 | 19 март 2019
Обновен: 07:37 | 28 март 2024

Убийството на Плъха: Лекари пак в защита на д-р Димитров

Днес се разглежда делото, майката иска тежка присъда

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Пловдив се събужда с поредното дело за убийството на  Георги Джевизов – Плъха. Пред Съдебната палата на града са се събрали съседи в защита на на рентгенолога доктор Иван Димитров, съобщава "24 часа".

 

От своя страна майката на убития се обяви с искания за най-голямата възможна присъда. На 2 март 2018 година нейният син бе застрелян при опит за кражба в гаража на д-р Иван Димитров. Лекарят го убил с незаконно притежаван пистолет "Валтер".

 

Пред Съдебната палата е шефът на УМБАЛ "Пловдив" д-р Аргир Аргиров, където работи д-р Иван Димитров. Има и други лекари от болницата, които са дошли да окажат морална подкрепа на лекаря.

 

Медиците са събрали подписка, която ще бъде внесена в Окръжния съд в Пловдив.

 

"Доктор Димитров работи в УМБАЛ "Пловдив" от 2007 г. Сред колегите си е познат като коректен и всеотдаен професионалист, проявяващ загриженост и внимание към пациентите", се казва в подписката. В нея се посочва още, че докторът многократно е споменавал пред колеги, че съжалява за случилото се.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна