IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
09:22 | 25 март 2019
Обновен: 17:50 | 19 април 2024

Пациент ограби джипито си в къщата му

Причакал го в храстите с авер, откраднали му спестяванията

По материала работи: Пламен Янков
Снимка:Пламен Гутинов, архив

Поредно нападение над лекар, този път изключително брутално.


Д-р Владимир Гинев от ямболското село Бояново беше пребит и ограбен от свой пациент. Медикът е в изключително тежко състояние. Той е бил причакан от двама мъже пред дома си.


Нападателите са му откраднали 7 000 лева, пише Dnes.bg.

 
"Бях нападнат в двора, докато се прибирах вкъщи. Удари ме с нещо желязно в главата, само в гръб не успях да го видя. Изпаднах в безсъзнание, като се посъвзех се вдигнах и намерих контакт с мои близки, те се обадиха по телефона. Като ми взеха чантата останах и без телефон, там бяха и двата ми телефона, бях спестил парите за нов автомобил, взеха ми и една гривна златна", разказва  пострадалият лекар пред bTV.


Седмица след нападението започнал да получава епилептични припадъци и тогава се обърнал към невролог. Установено е, че имам мозъчен инсулт след черепно-мозъчната травма. "На този етап не мога да работя, а ако няма подобрение вероятно няма да мога и да практикувам", каза лекарят.


Нападателите са двама мъже – на 23 и на 42 години. По-младият е пациент на доктор Гинев, той е човек от селото и всички много добре го познават. Според полицията той е криминално проявен, женен с две деца.


"Живее в Елхово и работи в една кооперация", обясни Кръстьо Драганов, кмет на село Бояново.


Хората от селото са възмутени и шокирани от нападението, много от тях се страхуват за сигурността си. Има вероятност Бояново да остане без лекар.


Ако бъдат признати за виновни, най-голямото наказание, което могат да получат нападателите е 10 години затвор.


Четете още: Затворник поиска 42 000 лв. обезщетения - получи 350 лв. 
 

Коментари

Новини Варна