IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
21:32 | 18 април 2019
Обновен: 07:28 | 28 март 2024

Арестуваха мъж, изнасилил и убил жена

Тялото й е било оставено в дере, покрито с шума

По материала работи: Пламен Янков
Арестуваха мъж, изнасилил и убил жена

30-годишен мъж е бил задържан за убийство и изнасилване на 58-годишна жена от Троян, обявена за общодържавно издирване, съобщи на съвместен брифинг с ОД на МВР - Ловеч, окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков, цитиран от БТА и Dnes.bg.


Престъплението е било извършено януари 2016 г., а останките на жената са намерени през май 2017 г. В извършителя са открити вещи на убитата и пистолета, с който е извършено убийството. Той е задържан вчера за 72 часа, но предстои да му бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".


По думите на Вълков досъдебното производство за убийство е било образувано в края на май 2017 г., когато случайни хора са намерили в местността "Турлата" край Троян останките от човешко тяло и дрехи.


Назначената първоначално антропологична експертиза на кости е показала, че става въпрос за мъж. Това било опровергано при последвалата физико-химична експертиза в Научноизследователския институт по криминалистика, според която останките са на жена.


Направена била връзка с обявената на 30 януари 2016 г. за общодържавно издирване 58-годишна троянка.


В областта на черепа е установена рана, като първоначално се е смятало, че е от падане, а по-късно последвалите експертизи са доказали, че е в резултат на удар върху черепа с пистолет, като били открити капсулни микрочастици.


Направен бил психопрофил на евентуалния извършител и се е стигнало до 30-годишния мъж.


Той е притежавал незаконен газов пистолет, поправен на боен. Оръжието било намерено в него през май 2017 г., като е бил осъден на една година затвор за притежание на незаконно оръжие.


При разследване на убийството е установено съвпадение между намерените капсулни микрочастици в областта на раната на убитата и пистолета на 30-годишния мъж. В него са открити и вещи на жертвата.


Вълков каза още, че няма връзка между жертвата и извършителя.


Жената, прибирайки се от работа, е обичала да се разхожда в района на убийството.


Тялото й е било оставено в дере, покрито с шума.


Има категорични данни, че е била изнасилена преди да бъде убита, добави окръжният прокурор.


Четете още: Задържаха 16-годишен рекетьор
 

Коментари

Новини Варна