IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
17:00 | 18 април 2019
Обновен: 22:56 | 10 април 2024

Искат арест за 23-годишния моторист, който рани тежко жена на "зебра"

Обвиняемият е задържан за 72 часа

По материала работи: Слав Велев
Искат арест за 23-годишния моторист, който рани тежко жена на "зебра"

 

23-годишният моторист без книжка, който рани тежко пешеходка на бул. "Трети март" във Варна,  е задържан за срок до 72 часа от Районната прокуратура във Варна, след като е бил привлечен като обвиняем за престъпление по член 343, ал. 3, буква “а“, във връзка с ал. 1, буква “а“ от НК. На 17 април 2019 г. около 18,40 часа на бул. „Трети март“ във Варна при управление на мотор той блъснал пресичаща на пешеходна пътека жена. Вследствие на ПТП-то е пострадала и возещата се на мотора спътничка на обвиняемия. На пешеходката са причинени три средни телесни повреди, а на спътничката на Венцислав – една. 

 

Обвиняемият е бил неправоспособен. 23-годишният мъж никога не е притежавал свидетелство за управление на МПС. Разследването по случая е установило също, че управляваният от него мотоциклет е с прекратена регистрация, а поставените регистрационни табели са на друго МПС.

 

Утре, 19 април, Районната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския районен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна