IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
09:19 | 18 април 2019
Обновен: 07:29 | 28 март 2024

Тежък инцидент във Варна: Моторист без книжка отнесе пешеходка на „зебра“

Пострадалата е с опасност за живота

По материала работи: Слав Велев
Тежък инцидент във Варна: Моторист без книжка отнесе пешеходка на „зебра“

Вчера, около 18,40 часа, на бул. „Трети март”, до автобусна спирка „Осъм”, е възникнало ПТП.

 

Според първоначалната информация, неправоспособният водач на мотоциклет „Сузуки” (23 г. от Варна), по време на движение, блъска пешеходка, пресичаща пътното платно на пешеходна пътека и при наличието на пешеходна светофарната уредба. Вследствие от инцидента жената е настанена в Реанимацията на МБАЛ „Св. Анна” със съчетана травма и опасност за живота.

 

При инцидента е пострадала пътничка от мотоциклета (27 г.), която е настанена за лечение с фрактура на глезен и контузии, няма опасност за живота й. С контузни травми е освободен за домашно лечение 23-годишният водач на мотора. Същият е задържан за срок до 24 часа. Мъжът е отказал да му бъде направен тест за употреба на наркотични вещества. При извършената проверка е установено, че МПС е с прекратена регистрация, а поставените на него регистрационни табели са издадени за друго превозно средство и се издирват.

 

Работата по изясняване на детайлите и обстоятелствата около случая продължава. По случая е образувано досъдебно производство.

Коментари

Новини Варна