IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
16:20 | 19 април 2019
Обновен: 08:26 | 20 април 2024

Убиецът на 5-годишния Никита на носилка в съда

Герман Костин обжалва доживотната си присъда

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Руският гражданин Герман Костин, който получи доживотна присъда за убийството на 5-годишния Никита през 2015 г., обжалва решението на съдиите.

В затвора той се бил разболял и днес дойде на носилка в Апелативният съд, който разглежда протеста му срещу тежкото наказание.

 

Софийският градски съд даде доживотна присъда без право на замяна на Костин.

 

Тялото на 5-годишния Никита беше намерено в куфар.

 

На 8 февруари 2015 г. под предлог, че ще ги закара до морето, Костин качил Никита и майка му Анна Леонтиева в автомобил. Стигнали в Приморско, престояли там по-малко от час, но се върнали само Костин и малкият Никита.

 

Тялото на майката беше намерено разчленено в резерват "Перла" близо месец по-късно. Трупът на детето бе открито от случайни граждани.

 

ДНК на Костин беше намерена на кърпата, с която е бил завит Никита. Според прокуратурата така абсолютно категорично е била доказана неговата вина. Детето е било задушено.

 

Другото основно доказателство са видео кадри от камери по пътя от София до Пасарел – според прокуратурата ясно личи маршрутът на Костин. Той е засечен в Пасарел чрез клетката на мобилния си телефон.

 

Малкият Никита е убит между 8 и 10 февруари 2015 г., а куфарът с тялото му е престоял повече от месец край езерото в Пасарел.

 

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна