IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
15:29 | 24 април 2019
Обновен: 07:05 | 16 април 2024

Арест за трима наркодилъри при спецоперация във Варна

Единият от тях е държал без разрешително револвер „Олимпик“, и различни по вид и кабилър боеприпаси, някои от които за автомат „Калашников“

По материала работи: Пламен Янков
Арест за трима наркодилъри при спецоперация във Варна

44-годишният Георги П., 51-годишният Анатоли А. и 34-годишният Добрин Т. са били задържани за срок до 72 часа от Окръжната прокуратура във Варна, след като са били привлечени като обвиняеми за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – престъпление по член 354а, ал. 1 от НК, извършено в съучастие. И тримата обвиняеми са били установени по време на специализирана полицейска операция на ОД на МВР във Варна, проведена под ръководството на прокуратурата на 23 април тази година.


При извършените претърсвания и лични обиски са били намерени и иззети 34,47 г марихуана, 0,03 г амфетамини и 0,03 г хероин от обвиняемите, които са криминално проявени.


Спрямо 44-годишния Георги П. Окръжната прокуратура във Варна е повдигнала и обвинение по член 339, ал. 1 от НК, след като е установено, че държи без надлежно разрешение огнестрелно оръжие – револвер „Олимпик“, и различни по вид и кабилър боеприпаси, някои от които за автомат „Калашников“.


Действията по разследването по досъдебното производство  продължават. Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искания в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо тримата обвиняеми.

 

Коментари

Новини Варна