IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Крими
16:01 | 13 май 2019
Обновен: 14:22 | 28 март 2024

Във Варненско мъж преби и заплаши с убийство бившата си съпруга

Задържаха го за 72 часа

По материала работи: Слав Велев
Във Варненско мъж преби и заплаши с убийство бившата си съпруга

 

Мъж преби и заплаши си с убийство бившата си жена, задържаха го в ареста за 72 часа. съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

 

След 40-годишен брак семейството се разделило скоро. Мъжът  живеел в семейния дом, а жена му се изнесла в къщата на един от синовете им, които са в чужбина.

 

На 9 май около 23 часа обвиняемият  (престъпление по член 144, ал. 3, предложение 1 и 3, във връзка с ал. 1 от НК) счупил прозорец на къщата, в която се намирала съпругата му. За да не изпотроши дома на сина им, жената отключила на Милко да влезе.  Обадила се и на сестра си.  Пред нея мъжът ударил два пъти в главата жертвата си и й нанесъл 4 ритника, след като тя  паднала на земята. По време на побоя Милко се заканил да убие жена си.

 

Жертвата на домашния насилник подала жалба и медицинско свидетелство  на следващия ден. Жената приложила и  две медицински от предишни побои, които Милко й нанесъл.

 

Районната прокуратура в Девня задържала за срок до 72 часа домашния насилник и внесла искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

 

Определението, с което съдът наложил най-тежката мярка за процесуална принуда на 58-годишния обвиняем, подлежи на обжалване пред Варненския оръжен съд.

 

Четете още:  

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна