IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
18:58 | 14 май 2019
Обновен: 07:06 | 16 април 2024

Трафикът на слонова кост – все по-често през Източна Европа

Бракониерите са причина за унищожението на благородните създания

По материала работи: Пламен Янков
Трафикът на слонова кост – все по-често през Източна Европа

Бизнесът със слонова кост продължава да процъфтява, въпреки забраните в Африка и Азия, тъй като бракониерите са далеч по-подготвени от рейнджърите и разполагат с много по-сериозен ресурс. Това коментира консервационният директор на WWF Bulgaria Иън Джаксън в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.


„Част от общностите, които живеят около парковете в Централна Африка, в повечето случаи са пряко замесени. Обикновено посредниците, които изнасят стоките до Европа, не са бедни хора и печелят огромни суми пари от тези дейности. Голяма част от проблемите идват от неравенствата в богатството. Тревожно е, че все повече Източна Европа се използва като портал за Западна Европа на трафик на такива стоки“, коментира Джаксън.


60% от животинските видове на Земята са погубени през последните 50 години, а в частност за периода 2010-2012 г. са били убити над 100 000 африкански слона, казва още природозащитникът.


Четете още: Убиха шестима души в католическа църква в Буркина Фасо

Коментари

Новини Варна