IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
19:24 | 15 май 2019
Обновен: 16:39 | 18 април 2024

МВР: Съседът на Зайков - застрелян!

Оръжието - различно от това, с което е убита Милена

По материала работи: Пламен Янков
МВР: Съседът на Зайков - застрелян!

Въпреки че по първоначална информация бе заявено, че по открития мъртъв съсед на Стоян Зайков няма следи от насилствена смърт, стана ясно, че 42-годишният Валентин от Костенец е бил застрелян.


За смъртта му отново е заподозрян Стоян, който се издирва вече няколко дни по подозрение, че е убил Милена Шишкова, от която има син.


Валентин е бил застрелян в брадата, но не със същото оръжие, с което е убита Милена. Това стана ясно на брифинг пред журналисти, на който информация даде главният секретар на МВР Ивайло Иванов.


 От полицията обясниха още, че Окръжна прокуратура-София наблюдава две досъдебни производства - за намерената убита 38-годишна жена и за убития днес 42-годишен мъж, предаде Bulgaria ON AIR. Установено е, че убийствата са били извършени с две различни оръжия. Потвърдена е и информацията, че между Стоян Зайков и убития има роднинска връзка - трети братовчеди са.


Продължава да тече оглед на местопроизшествието. По последни данни, мъжът за последно е видян жив около 18 ч вчера. При предишна проверка на полицаите, убитият мъж е казал, че у тях няма никой. Това отхвърля версията Зайков да се е криел на тавана му. Няма данни убитият да е имал интимна връзка с простреляната преди дни жена.


"Към този момент няма никакви категорични доказателства, твърдящи, че извършителят на двете убийства е един и същи", посочиха още от полицията. Те допълниха, че са взети допълнителни мерки за сигурност в града. Всички улици в Костенец са блокирани и има десетки полицаи и спецчасти. Тече проверка и на всички автомобили и къщи в района, като има и дронове, които се опитват да локализират престъпника.


От полицията апелираха - ако някой от гражданите забележи заподозрения, да звънне веднага на телефон 112, без да влиза в контакт с него. Той е облечен със сиво яке с ленти на ръкавите, тъмно долнище и тъмни маратонки.


Още по темата: Откриха труп на метри от къщата на издирвания Стоян Зайков
 

Коментари

Новини Варна