IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Крими
10:18 | 16 май 2019
Обновен: 07:18 | 28 март 2024

Окръжна прокуратура Варна задържа трафиканти на повече от седем килограма марихуана

По материала работи: Пламен Янков
Окръжна прокуратура Варна задържа трафиканти на повече от седем килограма марихуана

Окръжна прокуратура Варна задържа трафиканти на повече от седем килограма марихуана, съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура - Варна. На 14.05.2019 г. при реализация на оперативни служби на МВР, под прякото ръководство на дежурен прокурор от ОП Варна са задържани, след проведена сделка с наркотични вещества, две лица.


Продавачът, М.М., на 34 години от  Варна разпространил на Т.С., на 41 години от гр. София 6925 грама марихуана, в няколко едрови разфасовки. При извършено по-късно в дома му претърсване, е била намерена и иззета още марихуана, 482 грама, както и значително количество пари.


Купувачът бил арестуван в момент на транспортиране на дрогата, 6925 гр. марихуана, която превозвал в собствения си автомобил.


На 15.05.2019 г. двамата са привлечени като обвиняеми за престъпления по чл. 354а ал.2 от НК – М.М. за разпространение и за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери, а Т.С. за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери и при условията на опасен рецидив.


Ако бъдат признати за виновни по това обвинение, ги грози наказание лишаване от свобода, както следва – М. М. от три до дванадесет години, а Т.С. от пет до петнадесет години. Законодателят е предвидил и тежки глоби кумулативно към наказанието лишаване от свобода.


М. М. и Т. С. са задържани за срок до 72 часа от наблюдаващия прокурор с цел представянето им пред съда в производство по вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.


Четете още: 64-годишен варненец не спря на STOP и се натресе на друга кола
 

Коментари

Новини Варна