Издирването на Чане, ден девети: Куче довело МВР до оръжието
Скрил оръжие и боеприпаси в кошер на 6 км от дома си
Публикувана: 19 May 2019 | 8:12

Първата следа от Стоян Зайков - Чане е била уловена от полицейско куче още в петък. Полицаите обаче намерили пушката, с която вероятно е бил убит братовчедът на беглеца, по-късно в събота, когато претърсили отново периметъра.


Чане скрил оръжието в пчелен кошер, близо до с. Горна Василица, на 6 км от дома на Зайков. Пушката била разглобена и прибрана с боеприпаси в скривалището.


Оръжието отговаряло по вид и калибър на това, с което било извършено второто убийство, но дали е същото, предстои да бъде доказано от експертиза, пише "24часа", цитиран от Dnes.bg.


Третият братовчед на Зайков Валентин Петров бе застрелян в главата на 14 май. Тялото на мъжа бе намерено часове по-късно. Дни преди това на 10 май бе убита и жената, с която Зайков години наред живеел на семейни начала - Милена Шишкова. Двамата държали погребална агенция в Костенец, а тя имала и фризьорски салон.


Въпреки огромния ресурс, който МВР хвърля в издирването на беглеца, той все още не е открит.


В търсенето му участват барети, антимафиоти, жандармерия, включени са още снайперисти и дори хора от местните ловни дружинки.


“Работата не е спирала, термокамерите са включени от началото на операцията, използваме при необходимост хеликоптер за проверка на определени райони. Преди той се е укривал с месеци, способен е да оцелява сам”, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той на място в Костенец ръководи операцията по залавянето на Зайков.


Според разследващите мъжът все още е в района. Сред местните хора пък тръгнаха слухове, че денем се укривал из околностите на града, а нощем слизал в Костенец. Те дори твърдят, че имал ятаци. Плъзна и слух за убито куче, който бе отречен от МВР.


Разследващите обаче напомнят, че Зайков не изглежда вече както на снимката, разпространена от МВР. Той вероятно е с брада и набола коса. Шефът на областната дирекция на МВР Николай Спасов посъветва хората да внимават за основните характерни белези на Зайков, сред които е плешивината в центъра на темето.


Стоян Зайков се издирва от 10 май.


Още по темата: МВР за убийството в Костенец: Открито е оръжие, извършва се оглед
 

Коментари ( 0 )