Убийство от 2009 г. разкриха пловдивски криминалисти
Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства по случая продължава
Публикувана: 25 May 2019 | 19:21

Пловдивски  криминалисти  разкриха убийство, извършено преди почти 10 години, предаде Дарик.

 

Успешната реализация е осъществена с прякото съдействие на служители от Главна дирекция "Национална полиция" и Института по психология към МВР.
 

 

На 30 септември 2009 г. във Второ РУ в Пловдив било образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител във връзка с грабеж на 52-годишна жена. Според сигнала, при отнемане на нейната дамска чанта, срещу потърпевшата била приложена физическа сила и тя била прободена с нож в тялото.

 

След получената средна телесна повреда няколко дни по-късно жената починала в болница. Наказателното производство било преобразувано. Под наблюдение на Окръжна прокуратура-Пловдив разследването било възложено на отдел „Криминална полиция“ към МВР-Пловдив, а в комплекса от процесуално-следствените действия се включили колегите им от Второ РУ и Сектор "Базова научно-техническа лаборатория" (БНТЛ), както и служители от отдел „Тежки престъпления“ при Главна дирекция „Национална полиция“.
 

 

В края на 2018 г. съвместната работа дала положителен резултат и 32-годишният извършител на грабежа бил установен. Проведеното с него  изследване в Института по психология на МВР доказало, че той е прекият автор на престъплението. На 22 май т.г., с постановление на Окръжната прокуратура, мъжът е привлечен като обвиняем, взета му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

 

Работата на разследващите по цялостното документиране на случая и изясняване на всички факти и обстоятелства продължава.

Коментари ( 0 )