IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
15:56 | 26 май 2019
Обновен: 07:15 | 28 март 2024

Шофьор прегази улично куче

Гръбначният стълб на животното е счупен и то ще остане инвалид

По материала работи: Пламен Янков
Шофьор прегази улично куче

Снимка: Facebook
 

Мъж прегази улично куче в Сандански. Потресаващо видео, разпространено във Facebook от Любка Митова, показва как собственост на луксозно возило се качва на автомобила си. Едва ли мъжът не забелязва животното, което минава покрай него и ляга пред колата му.


Когато чува запалването на двигателя, животинката се опитва да се махне от пътя на превозното средство, но въпреки това е прегазена от собственика на автомобила, който нехайно поглежда през прозореца си, минава още един път върху кучето, обръща и си тръгва. Мъжът заявил, че "подобни неща не го интересуват".
 

По информация на организацията DOG Help, животното е откарано за лечение в София за сметка на Любка Митова. За щастие е живо, но остава инвалид – гръбначният му стълб е счупен.
 

В много държави подобни прояви са наказуеми, тъй като агресията към животни и липсата на емпатия към тях често може да е признак, че извършителят е способен да посегне и на човек.
 

Коментари

Новини Варна