IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
08:38 | 10 юни 2019
Обновен: 14:18 | 2 април 2024

Съдът решава дали ще пусне собственика на кучетата убийци

Карагьозов не е полагал грижи за животните, твърдят съседи

По материала работи: Пламен Янков
Съдът решава дали ще пусне собственика на кучетата убийци

Днес ще стане ясна мярката за неотклонение на собственика на кучетата, убили човек Йордан Карагьозов. До трагичния инцидент се стигна след като петте кучета от порода Кане корсо нападнаха и убиха 39-годишния Димитър от софийското село Владо Тричков.


Собственикът на животните бе арестуван и обвинен, че не полага грижи за питомците си. Негови съседи разказаха, че той ги е оставял гладни с дни и неведнъж са сигнализирали органите на реда за агресивното им поведение и оставянето им без грижи.

За собственика Йордан хората разказват, че преди отглеждал кучетата си в Шумен, но там се оплаквали, че животните нападат и вдигат много шум. Така той купува къща във Владо Тричков, където оставя кучетата и през ден-два идвал да им остави храна.

Животните обаче често излизали от необезопасена част от оградата на къщата и неведнъж проявявали агресия към хора и други животни.


Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна