IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
14:04 | 16 юни 2019
Обновен: 06:54 | 15 април 2024

Разбиха група за производство на нелегален тютюн

Един от членовете е жандармерист, престъпниците ощетили държавния бюджет с над 3 млн. лева

По материала работи: Пламен Янков
Разбиха група за производство на нелегален тютюн

Група за нелегално производство на луксозен тютюн беше разбита от службите, предава Bulgaria ON AIR. Повдигнати са обвинения на 11 души. 


Службите знаели за нелегалната дейност от 2017 година. Действията на групата са ръководени от Русе. Нелегалният тютюн бил разпределян в кутии на известни марки, които били с етикети правени в Гоце Делчев. Престъпната дейност пък се извършвала в три нелегални бази в страната. 


Според специализираната прокуратура е имало моменти, в които групата е печелила по над 150 хиляди лева месечно. Всяка седмица пък са произвеждали по 1 тон тютюн. Те са ощетили държавния бюджет с над 3 милиона лева от 2017 година насам. 


Повечето от задържаните са с криминално досие, а един е служител в жандармерията. Той е задържан край тунела "Трянови врата", като е превозвал около половин тон тютюн. Униформеният е прибирал по 2 лева на килограм. Вчера в дома му е извършен обиск, където са намерени нелегални оръжия.


Четете още: Славчо Велков: Не е доказано, че "Ислямска държава" е вербувала ученика от Пловдив
 

Коментари

Новини Варна