IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
11:48 | 17 юни 2019
Обновен: 07:06 | 16 април 2024

Предадоха на съд извършител на умишлено убийство

Подсъдимият и жертвата се познавали

По материала работи: Слав Велев
Предадоха на съд извършител на умишлено убийство

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд мъж за убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана, съобщиха от пресцентъра на  Апелативна Прокуратура – Варна. 55-годишният Мартин П. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за умишленото убийство на своя съгражданин - 36-годишния Стефан Ст., извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана – престъпление по член 119, във връзка с член 115 от Наказателния кодекс.Подсъдимият и жертвата се познавали, тъй като Стефан живял преди години на семейни начала с дъщерята на Мартин. По време на съжителството им се родили две деца. За раздялата помежду им 36-годишният Стефан упреквал бившия си тъст Мартин. През 2016 г. дъщерята на подсъдимия отишла да работи в чужбина, а за двете им деца грижи полагали Стефан и неговите родители.

 

През 2018 г. обаче останал без работа и изпитвал сериозни финансови затруднения да издържа децата си, едно от които учело във Варна и живеело на квартира. В съобщения, чрез които Стефан общувал с бившата си жена,  я упреквал, че не изпраща пари за децата и се заканвал на баща й. Заради безпаричието 36-годишният мъж решил да поиска от бившия си тъст обици, които някога подарил на дъщеря му. Започнал да подпитва съседи на Мартин за него, искал да се сдобие с номера на телефона му.На 6 октомври 2018 г. Стефан отишъл в къщата на бившия си тъст, когото заварил в двора. Казал, че е дошъл да вземе обиците или паричната им равностойност. Мартин отрекъл да му дължи пари и поискал да отидат в полицията.

 

Стефан ударил пръв Мартин. Започнала борба между двамата мъже. Мартин успял да извади от джоба си нож и нанесъл с него няколко удара – един от които в сърцето на бившия си зет. Пострадалият Стефан сам потърсил помощ в центъра за спешна помощ. Въпреки реанимационните действия на медиците той починал.Предстои делото срещу 55-годишния Мартин П. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

 

Убит и ранени при стрелба на абитуриентски бал в САЩ

Коментари

Новини Варна