IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
09:20 | 19 юни 2019
Обновен: 07:07 | 28 март 2024

300 лв. глоба за рейс. Климатикът не работил

За този случай, след оплакване на пътниците в автобуса, кондукторът обяснил, че рейсът имал климатик, но не бил зареден фреон

По материала работи: Пламен Янков
300 лв. глоба за рейс. Климатикът не работил

300 лева глоба отнесе превозвач от градския транспорт в Пловдив, тъй като в един от рейсовете му не е имало пуснат климатик. От началото на жегите в града на тепетата пътниците масово се оплакват, че във возилата  е твърде горещо и трудно се диша.


За този случай, след оплакване на пътниците в автобуса, кондукторът обяснил, че рейсът имал климатик, но не бил зареден фреон.


"Това е пълно безобразие. В изискванията на община Пловдив категорично и задължително сме сложили специална глоба за климатици този път. Защото ние в правилата пишем, че автобусите от обществения транспорт в града трябва да имат климатици. Принудихме се вече да пишем, че трябва да има работещ климатик, защото и в предишните договори пишеше, че трябва да има климатик. Превозвачите казваха: "Ама то има климатик”, но това, че не работи?!!”, обясни кметът Иван Тотев.


По думите му именно, за да бъдат избегнати тези хитрувания на дребно от страна на частните превозвачи, в договорите с тях ще бъде заложена клаузата климатиците в рейсовете да са работещи, пише "Монитор", цитиран от Dnes.bg.


"При последния конкурс за възлагане на автобусните превози в Пловдив, ние увеличихме много санкциите за неработещи климатици. Направихме различни видове санкции – да бъдат описани. За всяко нарушение да има описани санкции", обясни още градоначалникът.


Проверките по рейсовете в Пловдив дали шофьорите пускат климатиците или карат на отворени врати заради горещините, започнаха на 17 юни и ще продължат през цялото лято, уточниха от общината.


Четете още:  Заловиха над 16 тона кокаин на кораб

 

 

 

Коментари

Новини Варна