IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
12:55 | 19 юни 2019
Обновен: 07:06 | 28 март 2024

37-годишен варненец се призна за виновен в разпространение на наркотици

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест

По материала работи: Пламен Янков
37-годишен варненец се призна за виновен в разпространение на наркотици

Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и Илиан Стоилов, който се призна за виновен в това, че без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества.
 

В периода от 12.06.2017г. до 04.12.2017г. във Варна, при условията на продължавано престъпление, в 37-годишния мъж били открити амфетамин, метамфетамин и марихуана на стойност над 701 лв.


Предвиденото наказание за това престъплението в НК е „лишаване от свобода“ от 2 до 8 години и глоба от 5 хиляди до 20 хиляди лева.


Илиан Стоилов е неосъждан със средно образование.


Съдът намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а  наказателното производство срещу 37-годишния мъж прекратено. За извършеното престъпление Стоилов прие да му бъде наложено наказанието „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, чието изпълнение да бъде отложено за срок от 3 години. Наказание глоба не му беше наложено.


Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.


Четете още: Варненски полицаи задържаха турист от Турция с наркотици
 

Коментари

Новини Варна