IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
11:42 | 20 юни 2019
Обновен: 11:56 | 14 април 2024

40-годишен дилър получи осъдителна присъда и глоба

Одобреното от Варненския окръжен съд споразумение не подлежи на обжалване и е със сила на присъда

По материала работи: Пламен Янков
40-годишен дилър получи осъдителна присъда и глоба

40-годишният Али А. получи осъдителна присъда и глоба, след като се призна за виновен за държане с цел разпространение на различни високорискови наркотични вещества – престъпление по член 354а, ал. 1 от НК. Подсъдимият се отказа от разглеждане на делото срещу него по общия ред, като сключи споразумение с Окръжната прокуратура във Варна, което Варненският окръжен съд одобри.
 

За извършеното на 4 ноември миналата година престъпление, когато у подсъдимия са били открити над 300 грама коноп и различни количества метамфетамини на обща стойност почти 2000 лева, съдът му наложи наказание 2 години лишаване от свобода, чието изтърпяване на основание член 66, ал. 1 от НК е отложено с изпитателен срок от 4 години. Наложена му е и глоба в размер на 5000 лева.
 

Иззетите наркотици, електронна везна и мелница за марихуана са отнети в полза на държавата и ще бъдат унищожени. Осъденият Али А. ще плати в полза на държавата и 900 лева разноски по делото.
 

Одобреното от Варненския окръжен съд споразумение не подлежи на обжалване и е със сила на присъда.


Четете още:  Велосипедист загина при катастрофа край Варна

 

Коментари

Новини Варна