Близки на Алекс от Бяла настояват за по-тежко наказание за убиеца му
Присъдата на Валентин Маринов беше намалена със 17 години
Публикувана: 20 Jun 2019 | 16:22

Близки на 18-годишния Алекс от Бяла, който почина след сбиване преди две години, излязоха на протест ред Районния съд в Бяла с плакати, черни балони и снимки.


Те настояват Апелативният съд във Велико Търново да наложи по-тежко наказание на обвинения за убийството Валентин Маринов, чиято присъда беше намалена от 20 на 3 години затвор.


Младежът получи фатална черепно-мозъчна травма след сбиване. Извършителят Валентин Маринов беше осъден на 20 години затвор за умишлено убийство по хулигански подбуди. На втора инстанция присъдата е намалена на 3 години, което възмущава близките на Алекс. 
 

Семейството не приема мотивите на съда във Велико Търново, който преквалифицира деянието в умишлено нанесена лека телесна повреда, при която е настъпила смърт по непредпазливост. И искат преразглеждане на делото. 
 

Апелативната прокуратура вече е внесла протест срещу решението, предава Bulgaria ON AIR. Съдът пък излезе с позиция, че няма доказателства за умишлено убийство и е недопустимо да се оказва натиск чрез протести.
 

Последната дума ще бъде на Върховния касационен съд, където се обжалва присъдата.


Четете още: Иззеха стоки менте за над 275 000 лв. от магазини на Златните
 

Коментари ( 0 )