27-годишният Красимир Кр. остава в ареста
Срещу него има наказателно преследване за участието му в организирана престъпна група
Публикувана: 24 Jun 2019 | 15:34

Уважено е искането на Окръжната прокуратура в Търговище за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняем, издирван с ЕЗА от Кралство Белгия. Това съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.
 

27-годишният Красимир Кр. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Търговищкия окръжен съд е уважил искането на  Окръжната прокуратура в града. Обвиняемият е издирван от Кралство Белгия по силата на Европейска заповед за арест, издадена от съда в град Льовен.
 

Срещу 27-годишния български гражданин има наказателно преследване за участието му в организирана престъпна група, занимаваща се с производство на упойващи вещества чрез засаждане и отглеждане на канабис. Престъплението е извършено в периода от 11 февруари до 23 май тази година и се наказва с лишаване от свобода от 10 до 15 години, а ръководителите на престъпно сдружение се наказват по законите на Кралство Белгия с лишаване от свобода от 15 до 20 години.
 

В белгийския град Льовен и на други места престъпната група, в която участват още трима българи, отглеждала 600 растения марихуана.


Още по темата: Задържаха българин, издирван с Европейска заповед за арест от белгийски съд
 

Коментари ( 0 )