IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Крими
10:29 | 25 юни 2019
Обновен: 13:15 | 28 март 2024

Повдигнаха обвинения на четирима роми за боя в Карловско

Продължават разпитите на свидетели за изясняване на случая

По материала работи: Слав Велев
Повдигнаха обвинения на четирима роми за боя в Карловско

Районната прокуратура в Карлово привлече като обвиняеми четирима мъже за хулиганство и незаконно държане на огнестрелно оръжие. Те са част от задържаните за сбиването в карловското село Розино, при което бяха задържани общо 44 души, съобщиха от институцията.

 

Четиримата обвиняеми – мъже на 24, 30, 32 и 47 години са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои Районната прокуратура да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.

 

Продължават разпитите на свидетели, експертизи за характера на нанесените телесни повреди на пострадалите и др.

 

По същия случай, за срок от 24 часа по Закона за МВР, са били задържани и други лица, като на част от тях са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство, които се разглеждат от Районния съд в Карлово, а останалите са разпитани като свидетели и освободени.

 

Предстои наблюдаващият прокурор да извърши преценка за привличане и на други лица към наказателна отговорност, става ясно от съобщението.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна