IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
18:40 | 12 юли 2019
Обновен: 06:58 | 28 март 2024

Евгения Банева е много болна, пускат я на свобода

Остава с подписка и забрана да излиза от страната

По материала работи: Пламен Янков
Евгения Банева е много болна, пускат я на свобода

По досъдебното производство в Специализираната прокуратура е предоставено заключение от съдебно-медицинска експертиза, изготвена в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Пирогов“, в което се сочи, че настоящото здравословно състояние на Евгения Банева не е съвместимо с условията в следствения арест и се налага провеждане на оперативно лечение в спешен ред, съобщиха от прокуратурата, цитирани от Dnes.bg.


Банева е обвинена в данъчни престъпления, пране на пари, държане на боеприпаси и присвоявания.


По делото е приложено и писмено становище на болницата при Софийския затвор, че обвиняемата не може да получи адекватни медицински грижи в болничното заведение.


След като се запознаха с експертното заключение, и основавайки се на Европейска конвенция за правата на човека и основните свободи, наблюдаяващите прокурори незабавно измениха определената тежка мярка за неотклонение на Банева с по-лека – „подписка“.


С това се предоставя възможност за безпрепятствено адекватно лечение на обвиняемата.


На Евгения Банева е наложена забрана да напуска страната. На органите на МВР е възложено да следи изпълнението на мярката за неотклонение.


Четете още: Пускат под гаранция румънеца, убил дете на паркинг във Варна
 

Коментари

Новини Варна