IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
09:14 | 14 юли 2019
Обновен: 02:39 | 17 април 2024

Обстрелваха сградата на украинска телевизия с гранатомет

Властите определиха атаката като терористичен акт

По материала работи: Пламен Янков
Обстрелваха сградата на украинска телевизия с гранатомет

Неизвестни лица са стреляли с гранатомет по сградата на украинска телевизия, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирани от БТА и Dnes.bg. Няма пострадали хора, но сградата е понесла щети.


Властите определиха нападението като терористичен акт. Целта е била телевизионният канал "112 Украйна", сочен за проруски.


По-рано тази седмица главната прокуратура на страната заплаши телевизията с правни действия, ако излъчи новия документален филм на режисьора Оливър Стоун, включващ интервю с руския президент Владимир Путин.


Филмът, посветен на протестите на Майдана от 2014 година, е обект на критики в Украйна, тъй като според мнозина застава на страната на руското правителство.


Новинарският канал "112 Украйна" е собственост на Тарас Козак, който е сред кандидатите за депутати от листата на проруската партия "Опозиционен блок", организирана от олигарха Виктор Медведчук.


Медведчук е свързан с Путин и е включен в санкционния списък на САЩ от 2014 година.
 

Ден преди нападението телевизията поиска от полицията да защити журналистите й от заплахи, отправяни от "радикализирани националисти", които се опитват да повлияят на редакционните решения, допълва Ройтерс.
 

Четете още: Сръбски депутат ни замеси в шпионаж срещу страната си

 

Коментари

Новини Варна